Ervaringen van KiVa-scholen

"Voor ons houdt KiVa een manier van werken en omgaan met elkaar in. Het leert je wat pesten is en welke rol een ieder daarin heeft, maar vooral ook hoe je elkaar kunt helpen om het prettig te hebben op school (en thuis).
- Violenschool, Hilversum

"Wat wij als een top ervaren in onze groep is dat KiVa de kinderen laat inzien hoe een groep in elkaar zit en het geeft handvatten om beter met elkaar om te gaan. En dat op een manier die de kinderen echt kunnen gebruiken."
- Vesterhavet, Hoofddorp

"KiVa zorgt ervoor dat er een prettige sfeer in de groep is/komt en dat dit zo blijft. Mochten er toch kinderen zijn die niet goed in hun vel zitten omdat ze het gevoel hebben gepest te worden, dan biedt KiVa daar een goede methode voor via de steungroep."
- De Kersenboom, Diemen

"In de klas van mijn dochter was in de onderlinge omgang iets goed mis. We hebben haar het laatste jaar naar een andere school gestuurd. De nieuwe school was echt een verademing! Ze kwam terecht in een warm bad en het is haar gelukt om vanuit dit, voor haar, diepe dal op te klimmen. De Godfried Bomansschool werkt met KiVa en verdient een grote pluim!"
- Ouder, Godfried Bomansschool, Rijkswijk