Algemene voorwaarden en privacy
Bij KiVa vinden we het enorm belangrijk de privacy van leerlingen, leerkrachten en andere personeelsleden goed te borgen. Daarom sluiten we met alle KiVa-scholen een verwerkersovereenkomst af. Daarin wordt exact beschreven met welke partijen KiVa samenwerkt en welke persoonsgegevens worden verwerkt. Ook staat beschreven welke beveiligingsmaatregelen door KiVa worden genomen. De verwerkersovereenkomst is gebaseerd op de model verwerkersovereenkomst van het Privacyconvenant.
Natuurlijk kunnen en moeten scholen zelf ook het nodige doen om de privacy van leerlingen en personeelsleden te borgen. Scholen zijn zelf verantwoordelijk voor het naleven van alle wettelijke verplichtingen daaromtrent. De rapporten van de KiVa-monitor kunnen bijvoorbeeld beter niet worden geprint, maar bij voorkeur digitaal worden bekeken in de beveiligde online omgeving van KiVa. Daarnaast is het bijvoorbeeld niet de bedoeling dat informatie uit de rapporten rechtstreeks wordt gedeeld met ouders omdat er behalve informatie over hun eigen kind ook informatie over andere kinderen uit de klas in staat.
KiVa werkt intensief samen met de Rijksuniversiteit Groningen. Op basis van wetenschappelijk onderzoek wordt het programma constant verbeterd. Daarvoor gebruikt de Rijksuniversiteit Groningen, uitsluitend wanneer ouders daar expliciet toestemming voor hebben gegeven, data uit de KiVa-monitor.
Ouders kunnen in de privacybijlage meer lezen over hoe de Rijksuniversiteit Groningen omgaat met de gegevens van kinderen. Als ouders geen toestemming geven, worden de data dus niet gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek. Alle data worden geanonimiseerd, nog voordat de onderzoekers daarmee aan de slag gaan. Daardoor kunnen onderzoekers de data onmogelijk tot individuele leerlingen herleiden.
KiVa BV hecht grote waarde aan een correcte wijze van benadering en bejegening van haar opdrachtgevers. Ben je van mening dat wij daarin te kort zijn geschoten? Wij lossen het graag voor je op. Neem in voorkomend geval graag zo spoedig mogelijk contact met ons op, vaak is een telefoontje al voldoende om problemen uit de wereld te helpen. Maar blijf je het oneens, dan kun je overwegen een klacht in te dienen. Je leest hier meer over onze klachtenregeling.
U kunt onze algemene voorwaarden hier downloaden.
U kunt onze verwerkersovereenkomst hier downloaden.