16 april 2024
10:00 - 16:00 uur
Zwolle

Training Filosoferen: heikele onderwerpen in de klas

Training Filosoferen: heikele onderwerpen in de klas

Een training filosoferen door Sabine Wassenberg 

In de meeste klassen spelen zo nu en dan ingewikkelde thema's. Botsingen tussen culturen, onbegrip over andermans geloof of hatelijke politieke meningen overgenomen van ouders. Er worden meningen verkondigd die kwetsend zijn voor andere leerlingen of schokkend voor jou als docent. Het lijkt soms alsof sommige thema's onbespreekbaar zijn, omdat je het niet nog erger wilt maken. Zit je met je handen in het haar over hoe je de licht ontvlambare 'taboes' bespreekbaar kunt maken?

In deze training krijg je handvatten om de werkvorm van het filosoferen te gebruiken om op een veilige manier een goed gesprek te voeren. Zonder zelf te moraliseren, kun je de leerlingen uitnodigen tot nadere reflectie op hun eigen gedachtengoed. Zo ontstaat zelfdenkzaamheid en is er kans op nuance.

- Wat typeert het filosofische gesprek?

- Welke thema's liggen gevoelig in de klas?

- Hoe maak je hiervan toch een filosofisch gesprek?

- We reflecteren op de vraag: mogen alle meningen er zijn?

- Hoe begeleid je het filosofische gesprek?

 

De training vindt plaats op 16 april 2024 in Zwolle. Inloop is om 10:00 met koffie en thee. Om 10:15 start de training en gaan we aan de slag! 

De kosten voor de training bedragen € 325,- per persoon. Het programma van de training is onder voorbehoud. 

Op deze aanbieding van de KiVa BV zijn de algemene voorwaarden van toepassing zoals gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel. KiVa behoudt zich het recht voor om de training te annuleren in geval van onvoldoende interesse. Wil je meer informatie over deze algemene voorwaarden? Kijk dan op https://www.kivaschool.nl/over-ons/algemene-voorwaarden/.

Zwolle

16-4-2024 10:00 - 16:00 uur