23 september 2019

Week tegen pesten: Wees een held met elkaar!

 

 

De landelijke Week Tegen Pesten start maandag 23 september. Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media, Arie Slob, opent de week op maandag 23 september in Pathé Utrecht Leidsche Rijn. In de week staat het aanpakken van pesten en het werken aan een sociaal veilige school centraal. Initiatiefnemer Stichting School & Veiligheid organiseert de Week Tegen Pesten voor scholen in het primair, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs dit jaar samen met NPO Zapp en EO. Voor scholen is een gevarieerd aanbod aan gratis (les)materialen ontwikkeld – waaronder de Zapp Heldengame - rond het thema Wees een held, met elkaar.

 

Opening Week Tegen Pesten

Op maandag 23 september is de opening van de?Week Tegen Pesten 2019?in Pathé Utrecht Leidsche Rijn onder leiding van presentatrice Anne-Mar Zwart. In aanwezigheid van 180 basisschoolleerlingen geeft minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media, Arie Slob, het startsein voor de week. Samen gaan zij in gesprek met de leerlingen en een deel van de cast van de film De Club van Lelijke Kinderen (van Independant Films) over pesten en het thema Wees een held, met elkaar. Aansluitend vindt de voorpremière van deze film plaats.

 

Wees een held, met elkaar

Stichting School en Veiligheid heeft samen met NPO Zapp en de EO gekozen voor het thema Wees een held, met elkaar waarbij het gaat over samenwerking. Door met elkaar te zorgen voor een goede sfeer in de klas, ontstaat er minder behoefte om te pesten. Iedereen die een positieve bijdrage levert aan de groep is een held: leraar én leerlingen.

 

Bron: Week tegen Pesten